Köpa Omega-3 kapslar


Så räknar du ut hur mycket du får för dina pengar!

Ett viktigt sätt för att balansera de viktiga fettsyrorna i kroppen är att regelbundet ta omega-3 tillskott, vanligen i form av omega-3 kapslar. Idag finns det massor av olika märken av omega-3 kapslar att välja mellan – inte minst på nätet.

Fördelen med att handla på nätet är att du oftare får ett bättre pris, men också ett större urval.

Många upplever det som väldigt förvirrande att köpa omega-3 tillskott. Och det är inte så konstigt. För hur vet man vad som är vad bland alla namn, uttryck och märken. Omega, Omega-3, Eskimo-3, fiskolja, fiskleverolja, fiskoljekapslar och linfrökapslar är bara några av de märken och uttryck som används.

För att du ska förstå vad som är vad behöver du först känna till att det finns två speciella omega-3 fettsyror som du ska jämföra: å ena sidan EPA (eikospentaensyror) och å andra sidan DHA (dokosahexaensyror).

Mängden EPA plus DHA per 1000 milligram kapsel kan variera från allt mellan 325 till 825 milligram. Så som du säkert förstår kan det vara stor skillnad i kvalitet mellan olika märken.

För att hitta de mest prisvärda omega-3 tillskotten kan du använda följande beräkning:

EPA + DHA x antalet kapslar i burken / kostanden för burken = kostnaden per milligram omega-3.

För att ta reda på hur mycket ett gram kostar, så multiplicerar du bara med 1000. Ett gram är ju den rekommenderade dagliga dosen av omega-3.

Var köpa?

Släng ett öga på vår lista över e-butiker med ett brett och bra sortiment av omega-3.