Omega-3 för Hund & Katt


Många av de positiva effekterna från Omega-3 som gäller för människor gäller också för våra husdjur, hund och katt i synnerhet.

Ett fullgott forskningsunderlag saknas fortfarande, men det finns flera empiriska erfarenheter från hundägare och kattägare som gett sina husdjur extra tillskott av omega-3. Dessa vittnar om flera värdefulla effekter.

Exempelvis har omega-3 en positiv inverkan på husdjurens päls och hud, men har också visat sig stödja hundens rörelseförmåga vid ledbesvär och stelhet. Sannolikt är det, precis som för människor, de välgörande fetterna som ”smörjer” lederna och skapar goda förutsättningar för ökad mobilitet och flexibilitet i lederna.

Och det är inte så märkligt egentligen. Precis som vi människor får de flesta hundar och katter i sig alldeles för lite omega-3 i sin vanliga kost, varför ett extra tillskott kan vara nödvändig för djurens välbefinnande.

# 4 Positiva effekter

Här är några vanliga positiva effekter av omega-3 som hundägare vittnar om:

  • Ger bättre kvalitet på hundens päls: blir tjockare och mer ”glänsande”.
  • Ökar hundens förutsättningar för god rörlighet. Omega-3 gör blodet mer ”lättflytande” och syresättar muskler och leder.
  • Hjälper hundar med ledbesvär och stelhet i leder.
  • Förbättrar hundens hud och gör den mer elastisk och vitaliserad.